Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

04.11 Dommerseminar afholdt

Dommerseminar

tekst og foto: Bent Sørensen, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Herefordforeningens avlsudvalg holder hvert år dommerseminar for Herefordforeningens dyrskuedommere for at sikre størst mulig ensartethed i bedømmelsen af Hereford fra skue til skue, hvor dommeren skal dømme ud fra Herefordforeningens avlsmål (optimum).

Årets dommerseminar fandt sted lørdag den 24. oktober 2015 hos Jytte og Henning Have, Nordbæk Hereford ved Give, der har en Hereford-besætning på ca. 20 pollede køer plus afkom.

15 personer deltog i dommerseminariet, der i år var flyttet fra foråret til efteråret, da bedømmelserne på sommerens dyrskuer står mere klart i erindringen.

På avlsseminariet blev bl.a. bedømmelsen af de sidste års dyrskuer evalueret herunder anvendelsen af pointskalaen, bedømmelse af ”Bedste Par” og Bedste Besætningsgruppe”.

Der var også indlagt praktisk bedømmelse af dyr i programmet. Deltagerne var inddelt i 4 grupper, der roterede mellem 4 grupper dyr bestående henholdsvis af 6 tyrekalve, 7 kviekalve, 6 kælvekvier og 7 køer. Deltagerne gav under bedømmelsen karakteristik og begrunde placeringen af de enkelte dyr i holdene til de øvrige deltagere i gruppen. Resultatet af den enkelte dommer og gruppers afgørelser og karakteristik af dyrene blev afsluttende drøftet i fællesskab.

Avlsudvalget og Herefordforeningens dyrskuedommere havde en udbytterig dag, hvor der var en god positiv stemning og en god snak om de udfordringer som dommerne møder. Bedømmelsen af dyrene og efterfølgende snak viste, at der var bred enighed blandt dommerne og avlsudvalget om, hvordan Hereford dyrene skal bedømmes på dyrskuerne.

Deltagere, foto taget af Bent Sørensen

Deltagere

Sommerens dyrskuer i frisk erindring, her et foto fra Herning:
Herning 2015 155 hk