600g mørbrad
salt og peber
20g smør
Fyld:
1 løg
50g champignon
100g røget skinke
20g smør
1 spsk tomatpure
1 fed hvidløg
2 æggeblommer
salt og peber
3 plader butterdej
æg til pensling
Sauce:
3½ dl kraftig kalvebouillon
1 tsk tomatpure
1-2 tsk maizenamel
½ dl tør madeira
salt og peber
Tilbehør:
300g grøntsager
Gå kødet efter for hinder. Retten kan forberedes indtil punkt 2. Kød og fyld skal være helt afkølet inden det pakkes ind i butterdejen.
Brug evt. stegetermometer til at styre kødet.
1. Krydr kødet, brun kødet og køl det af.
2. Hak løg, champignon og skinke. Svits det til vandet er fordampet. Tilsæt tomatpure og presset hvidløg. Tag det af varmen og rør æggeblommerne i. Smag til med peber og salt.
3. Læg butterdej ud. fyld, kød og fyld. Butterdejen lukkes og kanter pensles med æg. Sæt ovnen på 225C.
4. Prik huller i butterdejen med en gaffel.
5. Sæt stegen midt i ovnen. Bages ca. 20-30min. (jeg bruger altid stegetermometer og ikke klokken). Stegen skal hvilke 5-10 min.
6. Kog panden af med bouillon og tomatpure. Rør maizenamel ud i madeira og pisk det i den kogende bouillon. Lad saucen koge nogle minutter. Smag til med salt og peber.
7. Skær kødet ud med en skarp kniv.
Indbagt mørbrad
Fremgangsmåde
Flere opskrifter
Opskrifter
Karins Herefordgryde
150gr bacon i tern 2 store løg 1 spsk olie (kun hvis bacon er magert) 1 – 1½ kg oksebryst i store terninger befriet for ...
Læs mere
Opskrifter
Hereford i WOK
2 fed hvidløg presset 1/2 dl soya 2 spsk sukker 2 spsk olie 1 tsk salt 2 tsk sesam 1 salat løg ca. 4 dl. ...
Læs mere
Opskrifter
Skipperlabskovs
200 g kød pr. person. Brug tværreb, yderlår eller bryst Serveres med rødbeder, rugbrød og en klat smør. Kødet koges indtil det hæver. Koges med ...
Læs mere